Teodor Bunea

Autorul s-a născut în anul 1934 în România şi a absolvit Facultatea de Electrotehnică și Energetică din cadrul Universității Politehnice din București – cea mai veche şi prestigioasă școală de ingineri din țara noastră. În anul 1963 devine diplomat al Facultății de Economie – astăzi Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor. A emigrat în Toronto – Canada în anul 1974. Inițial a lucrat ca desenator tehnic, apoi inginer și Șef de Proiect la prestigioasa companie americană de proiectări – Bechtel.În anul 1979 se mută cu întreaga familie la Montreal. Aici pune bazele fabricii de mobilă denumită ,,Teonick”, care ulterior devine ,,Casa Bunea” – un brand cunoscut în toată Canada. ,,Însemnările autobiografice” cuprinse în această carte, ne dezvăluie într-o lumină reală  viața autorului dar mai ales  zbuciumul său dus zi de zi pentru a se integra și realiza într-o societate capitalistă avansată,  necunoscută românilor. Autorul este prezent la editura noastră cu lucrarea: "Controversata Canada, patria mea adoptivă" - versiune inclusiv în limba engleză: "O Canada, my adoptive country".

Ana Savu-Iosif (Bibi)

Autoarea s-a născut în Bucureşti şi urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. A deţinut gradul didactic I şi a predat în cadrul catedrei de istorie la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din ţară. Autoarea este prezentă la editura noastră cu o lucrare de cultură generală, pe care o oferim tinerilor elevi de liceu, cu multă responsabilitate.

Sebatian Valentin I.

Autorul este student şi în această etapă abordează textele ştiinţifice ale unor profesori universitari ce au  activat în domeniul lui de pregătire, mai ales în perioada interbelică. Aceste culegeri de texte sunt utile în primul rând colegilor de facultate şi elevilor din liceele umaniste, pe domeniul specific al ştiinţelor naturale. Indiferent de evoluţia oricărei ştiinţe, anumite concepte au rămas valabile în prezent şi este bine că avem ocazia să publicăm astfel de informaţii care au valoare istorică dar şi concretă, alcătuind cultura generală a unui profesionist.

Tatiana Rozalia Şerban

Tatiana Șerban este Economist de profesie – având la bază studii universitare și masterat în domeniul Management, acreditare ANC în domeniile Management, Coaching şi Training și peste 7 ani experiență în domeniul Administrativ, în cadrul a două companii multinaționale. Scrie din pasiune pentru psihologie și coaching și practică activități de voluntariat în coaching-ul cognitiv-comportamental. Tatiana Șerban este soție, mamă, gospodină, angajat, coach și scriitor. Locuiește în Cluj-Napoca alături de familia sa - soțul și un băiețel - unde se bucură de armonia vieții prin componența și coordonarea optimă a combinației de îndeletniciri feminine. Este mamă și soție pentru că familia reprezintă o valoare centrală pentru ea, este gospodină ca orice altă femeie - în mod implicit, este angajată - de companii multinaționale - căutând să construiască o carieră frumoasă în timp. Promovează și oferă servicii de coaching astfel încât pune preț pe latura umană, pe autodezvoltare și optimizare continuă. Iar scrisul reflectă pasiunea pură pentru creație și împărtășire de gânduri bune cititorilor. Pasionată de arta scrisului, Tatiana pune pe hârtie amprente ale vieții din perspectiva feminină, al căror efect pe termen lung poate modela fericirea prețioasei creaturi - femeia. Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări: "Construiec o carieră, apoi mă mărit ..., până la 30 de ani", şi "Provocări de femeie".

Mihai Marian

Autorul s-a născut la data de 20 iulie 1963 în zona Codrului Maramureşan.  La numai 23 de ani a devenit locotenent de poliţie judiciară, absolvind Şcoala Militară de Ofiţeri  – promoţia 1986. După momentul '89, autorul nu se acomodează şi nu acceptă noul tip de poliţist. La vârsta de 35 de ani hotărăște să-și completeze studiile și ca urmare, se licențiază în Drept la Universitatea Bogdan-Vodă din Baia-Mare. Neprofesând, alege emigrarea în Italia pierzând speranța că la el acasă, în țara sa, va putea să se bucure de  recunoașterea valorii muncii sale.  Autorul își  invită  cititorul incitat de un titlu neobișnuit  să parcurgă o parte a jurnalului său autobiografic. Cu talent balzacian Mihai Marian demască duplicitatea persoanelor, inconsecvența și  superficialitatea lor. Merge chiar mai departe: sesisează pervertirea duplicitară a sufletului observată în cele mai minuscule gesturi sau atitudini. Maestru al conturării atmosferelor apăsătoare sau pline de lumină, autorul creionează adevarate tablo-uri de familie: în care membrii se detașează prin caracte-re și calități sau defecte specifice. Dar nu se oprește aici, el merge mai departe trăgând cortina la  o parte și pu-nând reflectorul lucidității sale asupra unei părți a “lumii civilizate” în care conaționali de-ai noștri speră și luptă , adesea în condiții mai mult decât umilitoare, pentru  viața secolului XXI.  Autorul este prezent la editura noastră cu două lucrări: "Noua Sclavie", şi "Marea Rătăcire".

Alexandru Mărgărit

ALM, pe numele său complet Alexandru Alin Mărgărit,  s-a născut în anul 1993, în Bucureşti. Este fotbalist profesionist.  Este pasionat de călătorii, muzica anilor 80-90, plimbări în natură şi  literatură SF. Prin poezie a descoperit un mod de exprimare sentimental şi totodată pozitiv. Este inspirat de tot ceea ce se întâmplă valoros în jurul său. În mod cert poetul o să continue să publice şi alte volume. Se consideră un om simplu care apreciază și se bucură de lucrurile mici – un om care trăiește cu o emoție intensă. În paralel cu fotbalul, a reușit să-şi realizeze cu succes studiile superioare în turism. Adesea lui ALM nu îi vine să creadă ... şi astfel îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru toate realizările sale. De-a lungul timpului, ne spune poetul – a învățat că viața este plină de încercări. Astăzi poți fi la nivelul Groapei Marianelor, iar mâine poți fi la nivelul Vârfului Everest. Îşi dorește doar să iubească și îşi  trăiește viața cu simplitate şi profunzime.
Autorul este prezent la editura noastră cu un volum de debut: "Emoţiile unui fotbalist".

Ana-Maria Luminea

Ana-Maria Luminea are 23 de ani. Iubeşte poezia. În primul  volum aduce în față cititorilor o lume plină de iluzii, iubire, dezamagiri ... Este doar primul volum și speră la mai multe. “Sunt multe moduri prin care ne putem exprima. Eu am ales, poezia. Versuri în care, poate și tu te regăsești. Fiecare vers este o parte din mine, o trăire aparte care m-a învățat ca fiecare clipă contează și trebuie prețuită ca atare. Iubesc poezia, mă descătușează de grijile zilnice și mă transpune într-o lume diferită, o lume unde oamenii iubesc fără ezitare, iartă, uită și profită din plin de momentele frumoase. Dedic această carte fiecărui cititor în parte, care a simțit cândva "fluturi în stomac”. Ana-Maria a decis să ne surprindă şi cu un roman de dragoste, pe care îşi doreşte să îl trăim alături de ea. "Nu regret nimic, trecutul m-a ajutat să devin femeia de azi. Am iubit, iubesc și voi iubi pe zi ce trece cu tot mai multă dăruire".
Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări, un volum de poezie (debut) " Poezii în dialog discret", şi un roman (debut) "Melina".

Daniel Ioan Toader

Daniel Ioan Toader s-a născut la data de 13 martie 1977, în municipiul Sibiu. Este absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” şi a Facultății de Științe din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, având specializarea în Psihologie. A urmat studii universitare de masterat în Psihologie clinică şi psihoterapie în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Socio-Umane. În prezent este Profesor la Colegiul „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu – unde susţine ore de religie la toate clasele colegiului. Prima carte a d-lui Toader  este abordare psiho–teologică. Cartea este o mărturisire a celor ce au suferit în închisorile comuniste. Cartea doreşte să arate că adevărul transcendent este în esenţă inexistent în om şi în natură. Creştinismul este singura religie a libertăţii, a adevărului. Când omului i se retrage dialogul cu omul, îi rămâne dialogul cu Dumnezeu. Autorul dezvăluie un lucru cert: lumea se afla în risipire, se dezintegra sub un regim care propovăduia democraţia şi a ajuns la dictatură. Cartea d-lui Toader vine ca un îndreptar al celor ce au dreptul la adevăr.Cartea de faţă este excepţională! Ea constituie o meditaţie asupra omului şi asupra destinului său.  Autorul este prezent la editura noastră cu  lucrarea  de  debut " Închisoarea Chilie"

 Eleonora Iosif

 Autoarea a absolvit cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti. După absolvire a urmat cursuri postuniversitare în domeniul  clinică şi farmacie. Deţine un praxis pentru animale de companie şi activează de la absolvirea facultăţii în domeniul animalelor de companie. Este pasionată de pictură şi arta mozaicului modern, contemporan,  în care aplică o combinație de artă picturală și artă a mozaicului - în care sunt respectate trăsăturile speciale ale acestuia din urmă. Lucrările de mozaic sunt realizate din sticlă colorată. Ghidul prezentat este destinat celor care şi-au achiziționat un pui de câine şi doresc să afle câteva sfaturi utile în creșterea şi îngrijirea lui.Textul identifică o joncţiune între medicul veterinar clinician şi iubitorii câinilor - care primesc de data aceasta o carte medicală prezentată într-un limbaj accesibil tuturor. Mesajul poate fi util proprietarilor câinilor de companie, studenţilor facultăţilor de medicină veterinară şi nu în ultimul rând medicilor veterinari. Avantajul este de partea celor care vor pătrunde cu răbdare conţinutul lucrării,  redactat conceptual în această carte. Fondul de idei este original şi derivă din experienţa autoarei care este prezentă la editura noastră cu lucrarea "Puppy's life".

Sergiu Eremenco

Tânărul poet afirmă cu mândrie faptul că este „de la sat”. „Acolo unde ieșind din casă, e destul să închizi ochii pentru a vedea salcâmii în floare. În Coșernița, pe lângă frumosul Nistru, mereu a fost o armonie aparte. Îmi amintesc verile,  îmi amintesc iernile, drumul spre școală, care părea mai deosebit în felul său, un drum plin de amintiri, un drum plin de pași. Perioada de liceu petrecută în Chișinău, pot spune că a fost una educativă, o perioadă în care am reușit să învăț cum și când este necesar să fii corect. A fost însă doar o introducere, a fost o treaptă spre realitatea care urma să mă trezească un pic mai târziu, în Bacău, orașul meu de suflet, un oraș care m-a învățat definițiile care nu se găsesc în DEX. Orașul căruia îi datorez atât de multe, orașul care mă face să zâmbesc zi de zi.” Autorul este prezent la editura noastră cu volumul de poezie „Orizontul în lanţuri”.