Teodor Bunea - CONTROVERSATA CANADA Patria mea adoptivă

0,00 lei


Cantitate
Stoc epuizat


„Controversata Canada – Patria mea adoptivă” – a apărut la editura noastră în anul 2018, fiind cartea de debut a autorului canadian de origine română, Teodor Bunea – din Montreal, Canada.

Evenimentul prilejuit de lansarea de carte de la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti este unul special pentru autor şi pentru publicul din capitală.

Chiar dacă lansarea inițială a avut loc la Sibiu, anul trecut, autorul este profund legat de Bucureşti, orașul natal, în care a copilărit, a traversat anii de școală şi cei de liceu şi apoi facultatea, activitatea profesională şi desigur emigrarea dificilă din statul totalitarist.

Scriitorul Teodor Bunea este legat de ţară şi i-ar fi plăcut să meargă în toate orașele şi să organizeze lansări de carte, prilej de întâlnire cu cititorii dânsului, cu cetățenii fostului stat comunist, care au rămas aici, în timp ce dânsul a preferat anii dificili ai vieții de emigrant într-o ţară „adoptivă”. Distanta mare de ţară – dânsul locuiește la Montreal, îi este o piedică, însă sufleteşte autorul crede în România şi regretă imens anii Celui de-al Doilea Război Mondial şi desigur ororile dictaturii comuniste.

Cartea aceasta redactată de un om onest, este alcătuită într-un limbaj specific romanului şi are meritul de a avea o unicitate absolută. Nu am mai întâlnit astfel de redactări. Ele aparțin unor români care şi-au iubit ţara, fiind nevoiți să fugă din aceasta, în emigrație, în primul rând datorită anilor grei ai comunismului.

Autorul descrie impecabil perioada interbelică şi oferă cititorilor fotografii de familie absolut fascinate, la fel cum este şi poveste vieții sale. Nu credem că mai trebuie să vă invităm să achiziționați această carte unică în felul în care a fost redactată – şi aici evidențiem nu dorința de a scrie a autorului, cât mai ales dorința dumnealui ca cititorii din ţară să cunoască realitatea şi din unghiul său de observare, care este desigur unul de valoare şi bine argumentat.

„Controversata Canada – Patria mea adoptivă” este cartea de debut a autorului canadian de origine română –Teodor Bunea. Autorul vine cu această lucrare într-un segment neacoperit de texte de acest fel, în ţara noastră. Autorul a emigrat în Canada, în perioada totalitarismului. S-a stabilit la Montreal. În anul 2018 a prezentat la noi la editură manuscrisul acestei lucrări originale, care este utilă cititorilor din foarte multe puncte de vedere, în acest caz titlul fiind desigur foarte convingător.

Ce ne dorim mai mult decât să avem ocazia să citim povestea de viață a unui român, născut în timpul regalității şi nevoit să părăsească ţara natală în vremea comunismului? Editura noastră recomandă cu multă căldură cititorilor această carte, redactată de autor cu gândul la ţara de origine, România.

Etapele descrise în carte cuprind cititorul într-o aventură ce începe în vremea regelui Mihai şi se continuă în timpul dictaturii şi cel al tranziției către societatea democratică. În fiecare etapă avem bucuria să aflăm lucruri extrem de interesante, avem ocazia să pătrundem într-o povestire calmă, profundă, totală şi atent selectată.

Cartea este utilă cititorului trecut de vârsta de 60 de ani. Este utilă cititorilor care se află între 40 şi 60 de ani. Este perfectă pentru cititorii între 20 şi 40 de ani şi numai bună de citit pentru elevii de liceu. De ce am realizat această enumerare? Pentru a stimula cititorii de toate vârstele către această carte – aprofundând de fapt ideea că la orice vârstă, astăzi în România, o astfel de carte poate să trezească emoții, poate să reprezinte un ghid istoric şi de ce nu o sursă de informație pentru cei care doresc să emigreze în Canada, sau nu doresc deloc acest lucru, căutând să-şi asocieze destinul cu aceste fascinante meleaguri românești.

Într-un peisaj literal previzibil, autorul Teodor Bunea, vine către noi cu o carte senzațională şi reușește să nu lase timpul să treacă fără a se adresa prietenilor din ţară şi mai ales românilor, pe care îi consideră frații lui dintotdeauna.

Ca editori ne bucurăm foarte mult că am avut posibilitatea să publicăm o astfel de lucrare, că am avut șansa să oferim cititorilor o carte vie, plină de romantism, o carte de istorie, dar şi un roman deopotrivă, o carte de memorii dar şi un ghid social.