Mihai Marian - NOUA SCLAVIE

31,00 lei
Cantitate

O CARTE CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ DIN BIBLIOTECILE CELOR CARE ÎŞI DORESC SĂ CUNOASCĂ REALITATEA SOCIALĂ A ROMÂNILOR AFLAŢI ÎN EMIGRAŢIE

O apariţie editorială specială, la editura noastră - o carte plină de originalitate, o carte adevărată, despre oameni reali, o carte plină de substanţă şi de asemenea utilă românilor, mai ales în actuala conjunctură socială, în care sunt nevoiţi să emigreze în state avansate ale mapamondului.

"Volumul “Noua sclavie” se deschide cu un adevărat motto, o dedicație închinată tatălui autorului, “Ion al Anei”, ce lăsa, cu ani în urmă,  fiului sau, Mihai, personajul principal al volumului, un testament simplu, pe cât de simplu pe atât de nobil, alcătuit din doua noțiuni fundamentale ale vieții: crucea și demnitatea. Sintagma : “Să-ți porți crucea cu demnitate !” îl va călăuzi pe Mihai de-a lungul sinuoasei sale existențe, ca un far călăuzitor înfipt în conștiința sa de către tatăl său, Ion al Anei, cu nume specific ce trimite spre simboluri ancestrale ale numelor  românești."

     "Autorul, cu talent balzacian, demască duplicitatea persoanelor, inconsecvența și  superficialitatea lor. Merge chiar mai departe: sesisează pervertirea duplicitară a sufletului observată în cele mai minuscule gesturi sau atitudini. Această gravă  degradare a sufletului, manifestată prin atitudini, gesturi, cuvinte sau  scene încearcă să submineze chiar și singurul sanctuar al  pămantescului om: iubirea ce dă naștere celulei unice pe care o numim familie."

     "Ne-am obișnuit  să  rostim cuvântul “familie” ca pe ceva obișnuit, deși ea este ceva neobișnuit. Scurtcircuitarea dintre aurele a doua persoane schimbă totul. Desființează granițele câmpului energetic ale celor doi, realizând din două entități una, atât la propriu, cât și la figurat. “Te golești” în celălalt, iar celălalt se revarsă cu tot sufletul său în întreaga ta ființă. Si rezultatul ? Ieșirea din noi înșine, pentru a ne pune la dispoziția celuilalt în întregime, cu simțire, cu trăire, cu vorbe, cu gând și mai ales cu faptă. Această realitate  venită de sus, din înaltul cerului, îmbracă pe cei doi într-o singură  lumină. Lumina slujirii dezinteresate a unuia de către celălalt. Slujire din dragoste. Nu robie sau robire din interes."

Michaela Petian, Sibiu 2018.

     "Avem în față o bijuterie de carte, care nu debutează, ci se impune, în care nu găsim nimic din exercițiile nesigure ale începutului, iar autorul matur, dar aproape necunoscut, nu are timiditatea și emoțiile primei cărți. Elementele cărții existau. Cântecul exista, doar că nu avea un nume, odată numindu-l, autorul nu l-a înființat, ci numai prin farmecul cuvântului i-a dat cărții: un nume, dezlegarea să fie. Cartea nu este doar cântecul autorului, ci și al celorlalți, al umiliților din umbră, al unei lumi sau al unei istorii. Herald și apostol al unui popor nedreptățit și lăsat în uitare, autorul trăiește o contopire cu durerea neamului și tăinuita jale a unor visuri sfărâmate. Temperament răscolitor și protestatar, la un moment dat își schimbă numele de familie, dorind să schimbe identitatea, poate și destinul, să aducă cu sine propriul destin polarizat în filele unui roman. Dacă nu era el, poate un alt scriitor ar fi trebuit să-și adune puterile și să scrie: mărturisiri și adevăruri. Autorul aduce cu sine propriul său destin. Prin noutatea și puterea expresiei ne aflăm în potență în fața unui mare talent. Expresia nu apare doar ca un simplu ornament, nici ca o pictură murală pe un zid de nisip, ci de piatră, care chiar dacă s-ar risipi în timp, rămân culorile strălucitoare și viziunile adânci ale autorului."

     "Se pot sesiza idei sociale actuale precum: Ieșirea din conservatorismul social prin revoluția sexuală, hipervalorizarea și exploatarea comercială a valorilor erosului în întregul spectru al spațiului public, de la simpla reclamă până la pornografie. Cartea este de fapt o relatare a noii stări de fapt a societății, într-un roman autobiografic."

                                                                                                                                                                                                             Dr. M. Petian, Sibiu 2018.

45 Cărți